onsdag 11 januari 2012

Valletta - ledig dag

Efter ett långt 12-timmars arbetspass var det riktigt skönt att få 11 timmar välbehövlig nattsömn. Dock var klockan endast 8 då vi vaknade. Vi bestämde redan från morgonen att vi ska gå längs strandpromenaden in mot Valletta. Det var rätt så långt, vi gissar ca 5 km. Dessutom gick vägen bara uppåt i Floriana, så vi fick ett ordentligt träningspass på köpet. Solen gassade och det var varmt och skönt, ca 14 grader i skuggan. Då solen väl får värma på känns det nästan som finländsk sommar, så vi njuter, som ni ser. Vi tog flera pauser under promenaden.



Vill man motionera så är strandpromenaden / The Strand ypperlig. Den är flera kilometer lång och väl upplyst och alltid med massa folk. Dessutom med busshållplatser längs den så man slipper tillbaka då man inte orkar gå längre. Många lekparker för barnen, denna skylt fanns vid en lekplats :)



Längs med strandpromenaden på vägen till Valletta reagerade vi på att det finns en massa papperskorgar utplacerade nära varandra. Mycket rent och fint. Spanade på segelbåtar och sökte efter eventuella Nautorbåtar, men upptäckte inga. Som ni ser finns det ingen brist på segelbåtar.




Under promenaden såg vi också då man planterade ut Pelargonplantor inför våren. Vissa hade redan hunnit börja blomma. Kommer säkert att vara mangifikt när alla tusentals blommar.



Vägen på andra sidan vattnet går jättebrant uppåt hela tiden och där gick vi upp mot Valletta. 



Telefonkiosker är vanliga här. Denna kommer ändå från England, som ett minne från kolonialtiden.


Kände oss rätt så trygga då vi gick här. Massa polisbilar och motorcyklar. Stationen i bakgrunden.


 
En av orsakerna till varför vi valde att gåt till just Valletta idag var att vi behövde få tag i en busstidtabell - och det var jättesvårt! Fanns inte vid Bus Terminus, så vi stövade på på stan i flera timmar. Sedan då vi var på väg hem fick vi syn på turisinformationen och gick in för att ta några broschyrer. Frågade samtidigt var man hittar busstidtabeller, och där fick vi lyckligtvis en. Så nu är det mycket lättare att hitta bussar som tar oss till och från praktiken.

Josefine & Carolina

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar