onsdag 11 januari 2012

Kvällen

Ikväll besökte vi en (stor) supermarket för första gången för att handla mat. Den var tre våningar hög (eller låg då den gick ner under jorden). Funderade först varför vi inte hittade några frukter, men efter lite sökande hittade vi de andra våningarna. Priserna är ungefär som hemma i Finland, vissa saker är billigare, andra dyrare. Med tunga väskor gick vi sedan "hem" till hotellet och möttes av en rad polisbilar med blinkande sirener och massa poliser utanför entrén. Tydligen hade det varit slagsmål mellan en grupp män.

Gick sedan upp till takvåningen och inspekterade poolen och utsikten över Sliema / Gzira. Synd bara att (utomhus)poolen inte är uppvärmd den här tiden på året, annars hade vi säkert provbadat. Det finns också en inomhuspool som är uppvärmd och ett gym, vilka vi kanske ska testa någongång.


Takvåningen med solstolar och poolen.


Utsikten mot Sliema. Den vägen kommer vi från praktiken, och den bussresan räcker längre än resan till praktiken (45 min).


Utsikt mot Gzira, Valletta. Den vägen gick vi idag. Hitåt kör också bussen oss till praktiken, ca 20 minuter.

Strandpromenaden. Så här ser den ut i princip hela tiden. Läste nånstans att den tar 3 timmar att gå ifall man går hela.

Nu väntar vi bara på att klockan ska bli tillräckligt mycket för att vi ska kunna gå och lägga oss. Imorgon har vi en till ledig dag, sedan två tolvtimmarsdagar på praktiken igen. Och så rullar det på, 2 days on, 2 days off.

Josefine & Carolina

2 kommentarer:

  1. Intressant läsning! Keep up the good work!

    SvaraRadera
  2. Hejsan Flickor:) Va trevligt det ser ut där!
    Jag trodde nog att det skulle vara varmare där ni är ju klädda som på hösten i Finland;)
    Nu har ni ju all möjlighet att bli vinterbadare. Gå o doppa er i poolen varje dag så kan ni sedan komma med mig till Strandis då ni kommer hem;)
    Här har vi fått massor av snö i dag:)
    Ha det så bra ö Sinikka

    SvaraRadera