onsdag 11 januari 2012

Praktik

Vi är placerade på Mater Dei Hospital i Msida. Vår avdelning heter Medical Ward 2 och ska vara en av de bästa avdelningarna enligt alla vi pratat med. Med det menar de att där finns den trevligaste personalen, och vi tycker nog att de är väldigt trevliga mot oss. Avdelningen har 24 platser och är endast för kvinnor (finns skilda avdelningar för kvinnor och män).

Det svåraste hittills är väl ändå språket, Josefine tycker att det börjar gå riktigt bra nu att prata engelska, och lättare då man börjar vänja sig med dialekten/uttalet, Carolina tycker att hon pratar ändå fast hon inte kan - även om hon kan... Vi har snappat upp vissa maltesiska ord (alla patienter pratar inte engelska), men de kommer vi inte så långt med ännu. Roligt också att en i personalen vill lära sig svenska uttryck.

Igår hade vi med papperen med bedömningskriterierna till sjukhuset som översköterskan kollade på för att få en inblick i vad för sorts arbete en närvårdare utför. Vi verkar vara rätt nära sjukskötare på Malta. Vi har dock arbetat både med "biträdena" (vet inte vad annat vi ska kalla dem) och sjukskötarna, men kommer troligtvis få arbeta mest med sjukskötarna i framtiden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar