söndag 8 januari 2012

Resedagen

Da var det antligen dags for var fyra veckors Maltapraktik pa Mater Dei Hospital. 7.24 klev vi pa Pendolinon till Helsingfors i Kokkola. Resan ner gick trogt med manga tekniska problem och stillastaenden. Dessutom fungerade inte varmesystemet sa vi fick frysa hela vagen. Sist och slutligen kom vi fram 45 minuter forsenade till Helsingfors.

Tog flygbussen till Helsinki-Vanda flygplats. Dar blev det ocksa problem med incheckningen. Flyget var forsenat pga nagra ishockeyspelare pa vag hem fran Kanada via Frankfurt. Var egen resa till Frankfurt var andlos da vi inte satt bredvid varandra.

Val framme i Frankfurt trodde vi att tiden skulle bli knapp, men vi hade ett par timmar dotid. Framkfurt lar vara Europas storsta flygplats men det marktes inte - forutom vid start och landning da flyget korde minst 10 minuter. Ca 45 minuter innan anslutningsflyget till Malta skulle avga fick vi reda pa gaten, fore det visste ingen nagonting.

Enda flyget nagon oss rest med som hade endast manlig bestattning! Framme i Malta mottes vi av en VARM, SKON vind som vi inte riktigt hade forvantat oss, det skulle ju vara vinter har. Efter att vi fatt vaskorna mottes vi av en man med skylten "Ms Carolina Parhiala". Det blev en vansinnesfard (da vi inte ar vana med vanstertrafik) med bil mot hotellet med Michael Jackson pa fyll volym. Det ar ingen underdrift att malteserna kor som galningar, vi (och alla andra bilar runt oss) var sallan under 80. Chaufforen var mycket trevlig och dessutom hjalpsam nog att visa oss Mater Dei Hospital utan extra kostnad.

Pa hotellet fick vi punga ut med pengar fran forsta borjan, och inte lar det val vara slut med det annu. Hittills har vi betalt for safety box, harfon, fjarrkontroll. Vi kanske annu hamnar att betala en hutlos summa for internet (97 euro per person). Vi hade forvantat oss att vi skulle bo i en apartment studio annex en bit fran hotellet, men vi fick istället bo i hotellts huvudbyggnad i ett ratt fint rum.

Josefine & Carolina

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar