måndag 9 januari 2012

Dag 1 - sightseeing

När vi steg upp var det soligt och vackert. Utsikten från var balkong var väl inte den bästa. Vi såg ruiner, vattenuppsamlingskärl, och gubbar pa balkonger. Åt morgonmål och gick ut. Möttes igen en gång av sol och värme och en livs levande nunna :) Konstaterade, nar vi sag en sightseeingbuss, att idag blir det rundtur på Malta. Köpte biljett (15 €) och rundturen (south roundtour) skulle räcka 3 timmar - med hop on hop off. Så hoppade av i Valletta for att gå pa marknad men hittade den inte, sa ägnade oss åt turistshopping istallet. Var också och beundrade vyn fran Valletta, från Upper Barakka Gardens ut över Grand Harbour. Vackert!





Sen tog vi bussen runt längs resten av rutten, och det går inte att beskriva chauffören. En ung pojk som konstant pratade/gestikulerade argt i telefonen, tog sina egna lunchpauser allt emellanåt, gav bekanta skjuts, glömde att plocka upp turister och släppte av turister på sevärdheter som var stängda. Underhållning på hög nivå. Det var otroligt vackert men jättekallt, hade för lite kläder på oss för att sitta i en öppen buss.





Vi fick också en biljett till en 1,5 h båttur runt Sliema-Valletta strandlinjen. Den tar vi någon dag då det inte är blåsigt. För som ni vet blåser det mycket här på Malta, även om vi har turen att bo på en rätt icke-blåsig plats.

Josefine & Carolina

1 kommentar:

  1. Vilken fin första dag ni fick:) Hoppas ni har det bra i fortsättningen också!
    Mvh.Sinikka

    SvaraRadera